Managing director, owner

15 vuotta sitten etsin itselleni asuntoa PK-seudulta, kun minulle ei myönnetty opiskelija-asuntoa opiskeluiden alkaessa. Päädyin asumaan kimppakämppään lähes tuntemattomien ihmisten kanssa. Nämä huonekaverit kuuluvat tätä nykyä lähimpiin ystäviini. Kimppakämpän sijainti oli hyvä, taloyhtiössä oli uima-allas, kuntosali ja alhainen vuokra, joka mahdollisti suhteellisen hyvän elintason. Kokemus oli positiivinen Matkaan tarttui todennäköisesti elinikäisiä ystävyyssuhteita, joita arvostan suuresti.

Helsingin metropolialueella on jo vuosikymmeniä ollut vallalla megatrendi, jossa yksineläjät pakkautuvat keskustan pieniin asuntoihin. Tämä johtaa vuokratason nousuun ja edelleen tilanteeseen, jossa edes kaikilla työssäkäyvillä ei ole varaa pieneen asuntoon. Eräänä sateisena syyskuun päivänä vuonna 2015 sain ensi kertaa idean tehdä jotain erilaista ylikuumentuneilla asuntosijoitusmarkkinoilla. Samaan aikaan kun pieniin asuntoihin on yhä vaikeampi päästä kiinni, on suurempien asuntojen hintakehitys ollut maltillisempaa. Näissä on usein alhainen käyttöaste tai neliökohtainen asukasmäärä. Jotkut vuokraavatkin yksittäisiä huoneita laadun vaihdellessa suurestikin.

Missiomme on myös linjassa yhteiskunnan laajempien tavoitteiden kanssa. Kimppa-asumisen kautta, seudun huonosti hyödynnettyjen asuntojen neliöt saadaan tehokkaampaan käyttöön ja siten mahtumaan lisää asukkaita PK-seudulle ilman uudisrakentamista tai hidasta kaavoitusta. Samalla veronmaksajien asumistuista koituva taakka helpottuu ja kasvukeskuksissa toimivat yritykset saavat helpommin matalapalkkaista työvoimaa, kun heille löytyy edullisia asuntoja läheltä työpaikkaa. Opiskelijoille edullisempi asuminen mahdollistaa keskittymisen opintoihin ja nopeampaan valmistumiseen sekä samalla antaa mahdollisuuden nauttia myös vapaa-ajasta.
Co-Founder & Owner
Marketing manager

Jossain kohtaa elämässäni, tunsin halua tehdä jotain uutta ja virkistävää saadakseni nostetta työuralleni ja henkilökohtaiselle kehitykselleni. Päätin toteuttaa tuon tavoitteeni Suomessa.

Muutto lapsuudenkodista on suuri askel jokaiselle. Paljon suurempi askel on kuitenkin se, kun lapsuudenkodin ja uuden kodin välinen etäisyys on tuhansia kilometrejä - 2500 ollakseni täsmällinen.

Niinpä löysin MaiHaus:in internetistä ja varasin huoneen yhdessä yrityksen asunnoista. Saavuttuani paikalle olin positiivisesti yllättynyt rennosta ilmapiiristä ja asunnon hyvästä kunnosta. Pian tämän jälkeen tapasin omistajan (Bo) ja esittäydyin hänelle. Ystävyytemme alkoi tuosta hetkestä ja pian sen jälkeen aloitin työskentelyn MaiHaus:lla. Olen onnellinen valinnastani, koska se tukee ammatillista osaamistani. MaiHaus on moderni, luova ja monikulttuurinen yritys, jota voin vilpittömästi suositella jokaiselle.
FaLang translation system by Faboba