AVHL Asuinhuoneenvuokralaki (31.3.1995/481) ja sen revisiot. Vuokraustoiminnassa sovelletaan myös Hyvää Vuokratapaa.

Huomiot huoneen ja yleisten tilojen kunnosta

Vuokrasopimukseen merkitään mahdolliset kulumat tms.

Huoneistossa tehtävät muutokset
Lain mukaan vuokralaisella ei ole oikeutta tehdä muutostöitä tai remonttia kuten maalausta, reikien porausta tai kiintokalusteiden siirtämistä ilman vuokranantajan suostumusta.

Vuokrasuhteen kesto
Sopimus on määräaikainen sopimus, joka on voimassa 11kk. Tämän jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi. Ulosmuuttopäivä on sovittu AVHL:sta poikkeavasti olevan sama päivä kuin sopimuksen päättymispäivä, jolloin huoneen täytyy olla tyhjä ja siivottu vuokranantajan käyttöä varten.

Määräaikaista sopimusta ei voi purkaa sopimuskauden aikana. Määräaikaisen sopimuskauden päätyttyä asukkaalla on 30 päivän irtisanomisaika. Poikkeuksena tähän AVHL artikla 55 §. Sopimusrikkomus johtaa 2 kk vuokraa vastaavan summan korvaamiseen rikkomuksesta kärsivälle osapuolelle. Vuokranantajalla on oikeus purkaa tai muuttaa sopimusehtoja määräaikaisen sopimuskauden jälkeen 30 päivän varoitusajalla.

Vuokra
Vuokramme ovat 375-500€/kk. 5-10 kk vuokrasopimuksille sovelletaan 10% korotettua vuokraa käyttökorvauksen pysyessä muuttumattomana. Emme tee alle 5 kk vuokrasopimuksia.

Tarvittaessa vuokraamme huoneisiin myös huonekalusetin sisältäen laadukkaan sängyn, peiton, tyynyn, kirjoituspöydän, tuolin sekä pöytävalaisimen. Vuokra määräytyy vuokrasuhteen keston mukaan: 5-8kk; 35€/kk, 9-11kk; 30€/kk ja >11kk; 25€/kk

Vuokran lisäksi maksetaan käyttökorvaus 29 €/kk sisältäen veden, sähkön ja internetin. Vuokra ja käyttökorvaus maksetaan jokaisen kuukauden 5. päivä MaiHaus Oy:n pankkitilille;
Aktia Bank, IBAN: FI45 4055 0012 3923 67, BIC: HELSFIHH. Jokaisella huoneella on yksilöllinen viitenumero jota tulee käyttää tilisiirron yhteydessä.

Vuokran korotus
Vuokra ja käyttökorvaus korotetaan vuosittain 1. tammikuuta enintään 5%:lla . Mikäli vuokranantaja aikoo korottaa vuokraa tai käyttökorvausta, tulee summa ja voimaantulo ilmoittaa vuokralaiselle kuukautta aikaisemmin kirjeitse tai sähköpostitse.

Vuokravakuus
Vakuus on 600 €.

Vuokralainen varaa huoneen maksamalla (300 €) 24h sisällä sopimuksen molemminpuolisesta allekirjoituksesta. Toinen erä (300 €) maksetaan ennen avainten luovutusta. Vuokrasopimuksen päättyessä vakuus (500 €) palautetaan 7 päivän kuluessa vuokralaisen tilille, mikäli kaikki sopimuksen velvoitteet on hoidettu asianmukaisesti.

Avaimet
Avaimet luovutetaan vuokralaiselle, kun vuokravakuus on maksettu.
Mikäli vuokralainen hukkaa tai ei palauta pois muuton yhteydessä yhtä tai useampaa avainta, maksetaan tästä 300 € sakko vuokranantajalle. Mikäli vuokralainen hukkaa asunnon oven tai rapun avaimen, voidaan uudet avaimet järjestää 50 € maksua vastaan. Avaimet noudetaan osoitteesta Kaarikuja 1M (yhteys Ivan Aleksandroviciin).
Uuden huoneavaimen voi noutaa arkisin Tikkurilasta Lukko-Tiimi Oy:stä henkilötodistusta vastaan. Tästä on etukäteen ilmoitettava MaiHaus:lle .

Kotivakuutus
Vuokralaisella täytyy olla voimassa oleva vakuutus 7 päivän sisällä sisään muutosta. Sen tulee kattaa oma huone, yhteiset tilat sekä sisältää vastuuvakuutuksen.

FaLang translation system by Faboba